Jaké zábradlí na schodiště si vybrat

Jaké zábradlí na schodiště si vybrat


Zábradlí na schodiště vykonávají především funkci praktickou, jsou nám oporou při pohybu na schodech a zároveň chrání člověka před pádem do prohlubně. Někdo si troufne po zábradlí dokonce jezdit, ale to nelze nikomu doporučit, protože pokud ztratíte balanc a přepadnete na druhou stranu, může to skončit tragicky. Zábradlí však plní i funkci estetickou a zákazníci se tak mohou rozhodnout, jaký typ si vybrat právě pro jejich interiér. Z materiálů pro výrobu zábradlí se nabízí masivní dřevo, kov (nerezová či kovaná ocel) a také sklo. A o skle bychom si mohli nyní popovídat.

moderní budova

Sklo na výrobu zábradlí je vždy tvrzené. A tvrzená skla mají zcela odlišné vlastnosti, než sklo klasické, v okenních tabulích. Tvrzená skla se vyznačují velkou pevností, jsou kalená, to znamená, že se nedají tak snadno poškodit a rozbít. Právě proto se využívají i jako opláštění některých výškových budov, velmi markantní je to na moderních stavbách a nejlépe si to uvědomíte při návštěvě nějakého velkoměsta s mrakodrapy.

prosklená budova

Pokud je to zapotřebí, do vrstvy dvou tvrzených skel se vkládá speciální transparentní fólie, která zabrání proražení skel a jejich vysypání. Tvrzená skla mají navíc tu vlastnost, že se rozbité sklo nikdy nevysype tak, aby vytvořilo ostré střepy, je to podobné, jako u autoskel, která také při rozbití nemají ostré hrany.

Zábradlí na schodiště kmkdesign.cz vytváří velmi zajímavý estetický doplněk, a pokud jsou transparentní, máte zvláštní pocit při každém výstupu po schodech do patra. Tvrzená skla se také často vyskytují jako zábradlí u rozhleden nebo na střechách výškových budov a právě tam máte pocit, jako byste se vznášeli v prostoru. Někomu to ale vadí, tak zvažte, zda právě tato vlastnost skleněného zábradlí bude pro vás přínosem, či nikoli. Někdo opravdu nesnese pohled pod sebe do hloubky a má pak nepříjemné závratě.

devene
https://www.dagis.cz